KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 158 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská cesta ke zdraví Nefritové lístky z Meng Dingu aneb čaj nesmrtelných

Nefritové lístky z Meng Dingu aneb čaj nesmrtelných

Nefritové lístkyČajové lístky Meng Ding Cui Yu se zde sbírají brzy na jaře, aby si zachovaly svou křehkost a svěžest. Během zpracování jsou lístky deenzymovány v páře a pevně zavinuty do tvaru malých spirálek a získávají si svou typickou, tmavě (nefritovou) barvu. Chuť čaje Meng Ding Cui Yu potěší chuťové pohárky nejednoho milovníka kvalitních čínských čajů. Nálev má sytě zelenou barvu a silnou, nasládlou vůni. Chuť je příjemná, nasládlá s jemnými ovocnými podtóny, mírně tipsově natrpklá, s dlouhotrvajícím sladkým dozvukem. Jeho velmi jemná chuť by se dala přirovnat k chuti japonských čajů.

Meng Ding Cui Yu obsahuje aminokyseliny, vitamín C a stejně jako většina čínských zelených čajů má vyšší koncentraci katechinů, které v těle odstraňují volné radikály způsobující řadu nemocí. Obsahuje také poměrně značné množství fluoridů, které jsou vhodnou prevencí před vznikem zubního kazu. Má ochlazující vliv na lidský organismus, nezanedbatelné nejsou ani jeho účinky na lidskou mysl.

Odbourává stres, navozuje pocit pohody a pomáhá zvýšit soustředěnost i bdělost. Pomáhá v boji s vysokým krevním tlakem, zažívacími problémy, zvýšenou hladinou cholesterolu a nadváhou. Díky svým antioxidačním a detoxikačním účinkům se řadí mezi čaje, které podporují dlouhověkost.

Příprava: Pro přípravu 150 mililitrů nálevu budete potřebovat přibližně 3 až 4 gramy lístků Meng Ding Cui Yu. Voda, kterou je přelijete, by měla být odstátá a mít teplotu okolo 70°C. Doba louhování pro první nálev by měla být 1 až 2 minuty. S dalšími nálevy se čas pro louhování prodlužuje přibližně o jednu minutu. Celkem lze připravit až 3 nálevy lahodné chuti. Chcete-li potěšit nejen chuťové pohárky, ale také zrak, doporučujeme připravovat tento čaj v předem vyhřáté skleněné konvičce. Chuť čaje nejlépe vynikne, pokud před jeho popíjením sníte kousek chleba, který neutralizuje chutě v ústech.

Tip: Meng Ding Cui Yu lze připravovat i za studena. Lze si tak připravit osvěžující nálev, který naše tělo ochladí v horkých letních dnech.

Čaj nefritové lístkyNefritové lístky jsou výjimečné svou chutí i aromaNefritovými lístky nepohrdne ani nefalšovaný čajomil 

Jít na článek: Zákulisí čínských čajů aneb jak se v nich neztratit

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.