KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 97 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Medové krevety s vlašskými ořechy, 核桃虾

Medové krevety s vlašskými ořechy, 核桃虾

Tento pokrm je svou chutí velice zvláštní, to se musí nechat. Vzdáleně připomíná jakési exotické křupavé cukroví, chuť masa se ale nedá zapřít. V čínských restauracích bývá toto jídlo obvykle dost drahé, podomácku uvařené medové krevety pro čtyři osoby vás však vyjdou na pouhých 250 korun, a to je další pádný důvod, proč je vyzkoušet!


Ingredience:
1 šálek vody
2/3 hrnku cukru moučky
½ hrnku vlašských ořechů
4 bílky
2/3 hrnku mochika (rýžová mouka)
¼ hrnku majonézy
0,5 kg velkých krevet (oloupaných)
2 lžíce medu
1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
2 dcl oleje na smažení



Postup přípravy:
V malé pánvi smícháme vodu s cukrem. Přivedeme k varu a přidáme ořechy. Vaříme po dobu 2 minut, pak scedíme, přendáme ořechy zvlášť do misky a necháme proschnout.

Z bílků ušleháme sníh, který smícháme s rýžovou moukou, dokud nevznikne kašovitá konzistence. Mezitím na hluboké pánvi rozehřejeme olej. Namáčíme krevety do vytvořené směsi a restujeme na oleji dozlatova, cca po dobu 5 minut. Pomocí děrované vařečky krevety vyndáváme a pokládáme je zvlášť na misku.

Poté vytvoříme omáčku: ve středně velké servírovací míse promícháme majonézu, med a slazené kondenzované mléko. Přidáme krevety a jemně je v omáčce promícháme. Jídlo ozdobíme kondenzovanými ořechy a servírujeme. Dobrou chuť!

Medové krevetyMedové krevetyMedové krevety 

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.