KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 84 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Sladkokyselá čínská polévka, 酸甜汤

Sladkokyselá čínská polévka, 酸甜汤

Sladkokyselá polévka na čínský způsobIngredience:
2 kuřecí prsa
3 stroužky česneku
50 g bambusových výhonků
kuřecí bujón
kostka tofu
hustá sójová omáčka na vaření
4 – 6 čínských černých hub
zelená cibulka
čínské zelí
2 střední mrkve
olivový olej
kvalitní ocet (rýžový)
rýžové víno nebo suché sherry
drcené nakládané chili papričky
škrob (maizena)
2 vejce 
sůl


Postup přípravy:

Uvaříme asi 2 litry silného kuřecího vývaru s česnekem. Do druhého hrnce dáme jemně nakrájíme: mrkev, zelenou cibulku, vymačkané, alespoň hodinu předem namočené černé čínské houby (nožky odstraníme), tofu, 50 g bambusových výhonků – plátků, čínské zelí a uvařená, na malé kousky nakrájená kuřecí prsa.

Vše přes síto zalijeme připraveným vývarem, přidáme 2 velké lžíce olivového oleje, 1 lžíci světlé sójové omáčky, 1 lžíci čínského rýžového vína nebo suchého sherry, 5 lžic octa, 4 malé lžičky drcených chili papriček a vše povaříme asi 10 – 15 minut. Na závěr do polévky pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce, zahustíme škrobem (maizenou), který jsme si rozpustili v trošce vody a vše dovaříme během dalších 5 minut. Dle chuti osolíme.

Doporučení – polévka má být hustá, sladkokyselá a pikantní, až pálivá. Pokud její chuť znáte z dobré asijské restaurace, nebude pro vás složité si ji v závěrečné fázi vaření dochutit.

Sladkokyselá polévkaSladkokyselá polévkaSladkokyselá polévka 

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.