KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 86 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Ryba po čínsku, 鱼与蔬菜

Ryba po čínsku, 鱼与蔬菜

V poslední době se ale situace přece jen začíná měnit a ryby, bohudík, jíme častěji než jen na Vánoce. Většinou to bývá tradiční smažený kapr v trojobalu. I studený je výborný. Receptů na úpravu ryb je nespočet. Jen takového kapra můžete připravit nejméně na 69 způsobů! Pokud jde o ingredience, tak na česneku, cibuli, rajčatech, slanině, houbách, sardeli, žampionech, smetaně, mandlích, šunce, kari... Pokud jde o etnikum, známe kapra po česku, bretaňsku, cikánsku, čínsku, italsku, kavkazsku, milánsku, moskevsku, ukrajinsku, novohradsku, plzeňsku, židovsku...

Možná, že teď už jste připraveni nějakou tu rybu, sladkovodní či mořskou, pozřít a udělat něco pro své zdraví. Co třeba takovou chuťovkou, jakou je ryba na čínský způsob?

Ingredience pro 2 osoby:
2 filátka (od hřbetu seříznuté maso bez kostí)
2 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
olej na smažení
200 g listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát)
Jako příloha se hodí rýže nebo čínské nudle




Postup přípravy:
Rybu pokapeme sojovkou, potřeme prolisovaným česnekem a na jemno nastrouhaným kousíčkem zázvoru. Marinujeme asi tak deset minut. Mezitím si pokrájíme zeleninku. Poté rozpálíme olej v pánvi, přidáme filátka a restujeme z každé strany cca 3 min. Chcete-li, rozdělte je pak vidličkou na kousky, přidejte zeleninu, trošku vody a asi tak 5 minut poduste. Nakonec přidejte hotové uvařené čínské nudle a dochuťte sojovkou dle libosti. Dobrou chuť!

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.