KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 98 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Pikantní jehněčí se zeleninou, 麻辣羊肉

Pikantní jehněčí se zeleninou, 麻辣羊肉

Dodnes si v mongolské restauraci můžete objednat tak zvaný „ohnivý kotlík”. Přinesou vám kotlík, plynový vařič, skopové maso, brambory, zelí, houby, nudle a pěkne si po vzoru kočovníků uvaříte skopové s omáčkou sami. Jenže vynalézaví Číňané, ti dokázali ze skopového masa uklohnit tolik receptů, že se nad tím až zastavuje rozum. Pojďme si nyní uvařit jednu z tradičních čínských lahůdek, bez kterých by čínská kuchyně zkrátka nebyla to pravé ořechové…

Ingredience pro 3 porce:
20 g čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 červený pepřový lusk
500 g bílého zelí
2 červené papriky
sůl
1 svazek jarní cibulky
1 citrón
2 lžíce oleje
400 g jehněčí pečeně
4 lžíce sójové omáčky




Postup přípravy:
Oloupeme zázvor a česnek a obojí nasekáme najemno. Pepřový lusk omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme ho na jemná kolečka. Vše smícháme a dáme stranou. Zelí a papriku nakrájíme našikmo na 0,5 cm široké proužky. Cibulku nakrájíme na tlustší kolečka. Citrón omyjeme horkou vodou a nastrouháme kůru. Uvaříme rýži,1 lžíci oleje zahřejeme v pánvi wok, omyjeme maso a 5 minut ho opékáme. Po 3 minutách přidáme česnekovou směs, poté vše vyndáme a uchováme v teple.

Zbylý olej zahřejeme ve woku a opečeme zelí a papriku. Přidáme cibulku a 2 minuty opékáme. Přidáme maso a citrónovou kůru, dochutíme sójovou omáčkou.

Dobrou chuť!

Jehněčí se zeleninouPikantní jehněčíJestliže jehněčí nemusíte, takhle vám zachutná 

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.