KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 93 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Smažená rýže po kantonsku, 广东炒饭后

Smažená rýže po kantonsku, 广东炒饭后

Ingredience na 4 porce:
20 dkg rýže
5 dkg vařené uzené šunky
10 dkg krevet oloupaných čerstvých, nebo z konzervy
3 vejce
3 mladé naťové cibulky
5 dkg zeleného hrášku
1 lžíce sójové omáčky
sůl
3 lžíce oleje na smažení
5 dl vody na vaření rýže




Postup přípravy:
Rýži opláchneme pod tekoucí vodou. Vaříme ve vodě 20 minut pod pokličkou. Scedíme a odložíme. Cibulky oloupáme, umyjeme a usekáme nadrobno. Vejce rozšleháme se sójovou omáčkou. Přidáme polovinu rozkrájené cibulky a pečlivě promícháme. Z této hmoty usmažíme na 1/3 rozpáleného oleje tenkou omeletu, zrůžovělou po obou stranách. Necháme ji vystydnout a nakrájíme na tenké proužky.

Na další části silně rozpáleného oleje smažíme 1 minutu osolené krevety. Přidáme šunku a zelený hrášek a smažíme za stálého míchání ještě 2 minuty. Přendáme do nádoby s nakrájenou omeletou. Na zbytku oleje za stálého míchání osmažíme rýži se zbytkem cibule. Po 3 minutách stáhneme plamen, přidáme další ingredience a jemně promícháme. Necháme ještě 2 minuty na plotně. Podáváme tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Hotovo a dobrou chuť.

Smažená rýže po kantonskuRýže po kantonskuSmažená rýže na kantonský způsob 

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.