KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 98 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Kantonská kachna, 粤鸭

Kantonská kachna, 粤鸭

Kantonská kuchyně se proslavila svou originalitou, a to už od dob vlády dynastie Tang. Číňané zde používají nejrůznější druhy masa (i takové, které jsou pro nás, Evropany, nepřípustné), pestrou, exotickou zeleninu, převládají zde spíše zdravější omáčky, nepříliš mastné a tučné. V provincii Guangdong se nachází hlavní město Guangzhou, které cizinci znají právě pod názvem Kanton. Bylo centrem veškerého obchodu, a tak se stalo domovem různých národností včetně muslimů. Projdete-li se ve zdejších uličkách, nakoupíte na trzích tolik čerstvých ingrediencí a masa, že budete skutečně nadšeni. Kantonskou kachnu zde seženete také. Kvůli oběda však zřejmě letenku do Číny kupovat nebudete, dnes si tedy vystačíme s obyčejnou, českou kachnou, kterou připravíme podle kantonského receptu.

Když turisté říkají „čínská kuchyně”, mají na mysli kuchyni kantonskou, kterou považují za nejlepší. Její pokrmy jsou mírně nasládlé, málo kořeněné, zato se ve velké míře používají sojové omáčky a dochucovací pasty. Ne proto, aby se přebila chuť pokrmu, jak se může na první dojem zdát, ale právě z opačného důvodu. Umí to tak, že chutě dokonale podtrhnou, zvýrazní tak, aby byly ještě silnější. Co budete potřebovat na přípravu kantonské kachny?

Ingredience:
1 kachna
15 dkg libového a 5 dkg tučnějšího vepřového masa
5 vodních kaštanů
1 cibule
10 loupaných jedlých kaštanů
1 lžíce zázvorového vína
3 lžíce lososových jader (dají se zakoupit v plechovce)
5 dkg bambusových výhonků
2 mořská ouška (mušle) 



Postup přípravy: Na pánvi orestujeme vepřové maso nakrájené na kostičky a všechny uvedené přísady. Touto směsí plníme kachnu, zašijeme a přerušovaně osmažíme do zlatova. Osmahnutou kachnu dáme do většího hrnce, zalijeme vývarem a dusíme 2 hodiny. Hotovou kachnu podáváme s dušenou zeleninou a houbami (i jiným dle chuti)..

Dobrou chuť.

Kantonská kachna vám bude chutnatKachna plná chutí a vůníČínští kuchaři mají na kantonskou kachnu své know-how 

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.