KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 160 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Kantonské nudle, 中国面条

Kantonské nudle, 中国面条

Čeští jedlíci jsou sice zvyklí na jiný druh těstovin, tradiční české nudle a italské špagety, presto se však čínské těstoviny dostávají stale vice do povědomí. A pokud holdujete čínské kuchyni, rozhodně byste si neměli nechat ujít recept, jehož jsou nudle nedílnou součástí. Dnes se naučíme, jak připravit vynikající a nenáročné čínské nudle, a to na kantonský způsob, které poslouží jako výživné, chutné a syté jídlo pro celou rodinu.

Ingredience:
Široké ploché nudle
kuřecí maso
šunka
hlávkové zelí
černé houby
vývar
konzervovaný bambus
olej
sůl
glutasol
petrželka
bílý pepř
solamyl


Postup přípravy: Nudle uvařené ve slané vodě propláchneme a na sítu necháme okapat. Na rozpáleném oleji je v pánvi opečeme a přendáme do vyhřáté mísy. Pak vložíme do oleje na kostičky nakrájené hlávkové zelí, zalijeme vývarem a zamícháme. Přidáme bambus, na nudličky nakrájené uvařené kuřecí maso, šunku a namočené černé houby (nahradit je můžete hlívou ústřičnou). Osolíme, přidáme trochu glutasolu, bílý pepř a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. Dusíme do měkka. Nudle přelijeme hotovou směsí a ozdobíme nasekanou petrželkou.

„Žádná jiná kuchyně na světě nám nedá z mála tolik blaženosti,“ prohlásil o čínské kuchyni cestovatel Marco Polo. Až kantonské nudle ochutnáte, jistě mu dáte za pravdu.

Dobrou chuť.

Kantonské nudleKantonské nudle mají mnoho chutí i vůníOkuste kantonské nudle 

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.