On-line škola „Energie jídla je naším lékem"
Psychologie HUBNUTÍ
Čeští jedlíci jsou sice zvyklí na jiný druh těstovin, tradiční české nudle a italské špagety, presto se však čínské těstoviny dostávají stale vice do povědomí. A pokud holdujete čínské kuchyni, rozhodně byste si neměli nechat ujít recept, jehož jsou nudle nedílnou součástí. Dnes se naučíme, jak připravit vynikající a nenáročné čínské nudle, a to na kantonský způsob, které poslouží jako výživné, chutné a syté jídlo pro celou rodinu.
Ingredience:
Široké ploché nudle
kuřecí maso
šunka
hlávkové zelí
černé houby
vývar
konzervovaný bambus
olej
sůl
glutasol
petrželka
bílý pepř
solamyl
Postup přípravy: Nudle uvařené ve slané vodě propláchneme a na sítu necháme okapat. Na rozpáleném oleji je v pánvi opečeme a přendáme do vyhřáté mísy. Pak vložíme do oleje na kostičky nakrájené hlávkové zelí, zalijeme vývarem a zamícháme. Přidáme bambus, na nudličky nakrájené uvařené kuřecí maso, šunku a namočené černé houby (nahradit je můžete hlívou ústřičnou). Osolíme, přidáme trochu glutasolu, bílý pepř a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. Dusíme do měkka. Nudle přelijeme hotovou směsí a ozdobíme nasekanou petrželkou.
„Žádná jiná kuchyně na světě nám nedá z mála tolik blaženosti,“ prohlásil o čínské kuchyni cestovatel Marco Polo. Až kantonské nudle ochutnáte, jistě mu dáte za pravdu.
Dobrou chuť.
< Předchozí | Další > |
---|