On-line škola „Energie jídla je naším lékem"
Psychologie HUBNUTÍ
Jedná se o orientální koření původem z Guatemaly. Někde jej přidávají i do kávy či čaje. U nás se špetka přidává do perníčků a koláčků.
My si dnes připravíme tresku s rýží sami; pokud kardamon nemáte k dispozici, lze jej z nouze nahradit zázvorem.
Ingredience:
půl lžičky kardamonu
4 vejce na tvrdo
500 g mražené tresky
300 g rýže
4 dl vody nebo vývaru
4 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce oleje
1cibule
Postup přípravy:
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Kousky ryby podle potřeby očistíme. Ve woku rozehřejeme olej a na něm orestujeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli do zesklovatění, pak přimícháme dobře propláchnutou rýži. Za stálého míchání ji necháme 5 minut dusit. Poté poklademe na rýži kousky ryby a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut. Pak lehce ochutíme solí a pepřem. Na rybu poklademe čtvrtky uvařených vajec, posypeme nasekanou petrželkou a podusíme dalších 5 minut. Podle potřeby rýži občas podlijeme vodou či vývarem. Sůl a pepř podle chuti.
Je na vás, zda toto jídlo budete podávat na společné míse, či jednotlivě členům rodiny na talířích. Chutnat vám bude tak i tak.
< Předchozí | Další > |
---|