On-line škola „Energie jídla je naším lékem"
Zahájení:
16. dubna 2021.
Psychologie HUBNUTÍ
Zatímco stejné maso, tentokrát svíčkovou, bychom po našem dusili v kuse do měkka asi hodinu, totéž maso, nakrájené na drobné nudličky, což je specialitou čínské kuchyně, máme hotové za pár minut. Totéž platí i o ostatních ingrediencích. Takto připravené pokrmy se jedí jídelními tyčinkami – hůlkami, pokrmy tekuté lžičkami z porcelánu.
Pokud jste se rozhodli pro svíčkovou na kantonský způsob, jdeme na to:
Ingredience:
400 g svíčkové
1 lžíce máčeného škrobu
2 bílky
půl lžičky soli
100 g čerstvého celeru
1 cibule
4 lžíce oleje
Zálivka:
Půl šálku studeného vývaru
3 lžíce sojové omáčky
2 lžíce vína šao-sing
půl lžičky mletého pepře
půl lžičky wei-su (výtažek z obilí, u nás známý jako glutamát sodný)
půl lžičky cukru
1 lžička máčeného škrobu
sůl
Postup přípravy:
Svíčkovou, nakrájenou po vlákně na tenké nudličky, promícháme se škrobem, bílkem a solí a v chladnu necháme odležet. Na velmi malé dávce horkého oleje krátce osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme nudličky čerstvého celeru, promícháme a odstavíme na teplé místo. V pánvi rozpálíme olej, na kterém prudce orestujeme odleželé maso. Po 2 minutách přidáme nudličky cibule a celeru, promícháme a dohotovený pokrm zakápneme olejem. Jako příloha jsou možné široké rýžové nudle, nebo dlouhozrná rýže.
Dobrou a ještě lepší chuť.
< Předchozí | Další > |
---|