On-line škola „Jídlo je naším lékem"
Zahájení:
6. ledna 2020.
Ale přece jen – v kuřecím vývaru? Ale už dost divení, vaříme přece čínskou polévku. A tak jdeme ne to:
Ingredience:
1 větší kuřecí stehno
asi 1,25 l vody
1 cibule
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
10 zrnek celého pepře
100 g mrkve
50 g celeru
30 g pórku
50 g cukrového hrášku (je to hrášek vyloupaný z čerstvých lusků, lze použít i konzervovaný)
50 g brokolice
60 g rýžových nudlí
sůl
pepř
polévkové koření
20 g másla
150 g hnědých žampionů
zelená petrželka nebo pažitka
Postup přípravy:
Kuřecí maso dáme vařit ve studené vodě, přidáme oloupanou cibuli, bobkový list, kuličky nového koření a celý pepř, osolíme a pomalu uvaříme doměka. Vývar přecedíme, opět ho uveďeme do varu, přisypeme nakrájenou zeleninu a už jen krátce povaříme. Přidáme obrané drobně nakrájené maso, rýžové nudle, podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření a krátce necháme přejít varem.
Na másle podusíme oloupané a na plátky nakrájené žampiony a přidáme do hotové polévky společně s nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Ještě něco k rýžovým nudlím:
Koupit se dají ve větších obchodech a když budete mít štěstí, nabídnou vám je ve třech šířkách. Pokud ty slabé do polévky neseženete, lze použít i středně široké. Ty nejširší jsou spíš jako příloha k jídlu. Nudle vařte dle doporučení na obalu (1-2 min.) sceďte a dejte někde rozprostřené oschnout. A pak už jen šup s nimi do hotové polévky. Chutnají báječně!
< Předchozí | Další > |
---|