KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 103 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Játra po sečuánsku, 鸡肝

Játra po sečuánsku, 鸡肝

Takže kdo má vyšší hladinu cholesterolu v krvi, na husí jatýrka by měl zapomenout. My si dnes připravíme pochoutku z jater kuřecích. Mají vysoký obsah vitamínu A a D, z vitamínů rozpůstných ve vodě hlavně vitamin B… Takže, směle do toho!

Ingredience:
500 g drůbežích jater
hrstka máčených sušených hub
hrst zelených fazolek
škrobová moučka
5 lžic oleje
1 stroužek česneku
4 mladé cibulky i s natí (nebo 1 cibule)
lžička cukru
½ lžičky zázvoru
pálivá paprika
2 lžíce sójové omáčky
1 dl vývaru
2 lžíce desertního vína
lžička glutasolu



Postup přípravy:
Ve škrobové moučce obalíme játra nakrájená na tenké plátky velikosti tak akorát do pusy. Za stálého míchání je prudce opečeme a předem namočené houby, ze kterých jsme pomocí ubrousku odstranili přebytečnou vodu, nakrájíme na plátky a přidáme k opečeným játrům. Přidáme plátky česneku a cibulku nákrájenou na kolečka. Osmahneme, promícháme, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sójovou omáčku, vývar, víno, glutasol a chvilenku povaříme.

Nakonec přidáme sterilované či vařené fazolové lusky pokrájené tak na třícentimetrové kousky. Necháme prohřát, promícháme a odstraníme z ohně. Místo fazolek můžeme použít i jinou zeleninu. Například špenát, zelí, pórek, kedlubnu, celer, bambusové výhonky nakrájené na nudličky (syrovou zeleninu opečeme spolu s cibulkou). A důležitá rada nakonec. Aby opečená játra zůstala křehká, je nutná rychlá příprava! Pokud se vám to nepodaří hned napoprvé, nezoufejte, chce to jen trošku cviku :)

S rýží jako přílohou je to vážně pochoutka!

Jak připravit játra po sečuánsku?Játra po sečuánskuJátra na sečuánský způsob 

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.