On-line škola „Energie jídla je naším lékem"
Psychologie HUBNUTÍ
U Číňanů je tomu naopak. Čím rozvařenější, tudíž patlavější, tím lepší. To proto, že se v takovém stavu dá pohodlně nabírat hůlkami.
Ingredience:
750g jehněčí kýty (pro 5 – 6 osob)
1 konzerva žampiónů sterilovaných v přírodním nálevu
2 stroužky česneku
2 lžíce krupicového cukru
1 lžička zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička Vegety nebo ½ lžičky Glutasolu
3 lžíce oleje
Postup přípravy:
V kastrolu umíchejte z cukru a oleje karamel dohněda (pozor, ať není černý – pak je hořký). Přidejte maso nakrájené na větší kousky. Maso míchejte na silném ohni (pozor, šťáva z masa vystřikuje!) do té doby, než se voda, kterou pustilo, zcela vysmaží. Následně přidejte žampióny, zázvor, sójovou omáčku, a vše zalijte horkou vodou, aby bylo maso zcela zatopeno.
Rychle přiveďte do varu, pak oheň zmírněte a kastrol přikryjte pokličkou. Zvolna duste na litinové plotýnce doměkka. Pokud bude třeba, přilijte během dušení další vodu. Až bude maso měkké, dle chuti šťávu dosolte a dochuťte Vegetou. Úplně na konec přidejte lisovaný česnek, omáčku promíchejte a hned s ní na stůl. Nazapomeňte na něco k pití. Bodlo by pivo. Nebo čaj?
Dobrou chuť.
< Předchozí | Další > |
---|