Kalendář akcí

 13 - 13 

dubna 2019

kurz Výživa podle Tradiční čínské medicíny

Kurz o přirozeném přístupu ke stravě, prevenci nemoci a hubnutí z hlediska čínské medicíny. Délka jeden vikend. Praha.

číst dál ...

 

13 dubna 2019

Seminář Hubnutí je radost

Seminář o zdravém stravování a hubnutí z hlediska čínské medicíny. Délka 2 hodiny. Praha.

číst dál ...

 

KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 16 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Dušené jehněčí na čínský způsob, 红烧羊肉

Dušené jehněčí na čínský způsob, 红烧羊肉

U Číňanů je tomu naopak. Čím rozvařenější, tudíž patlavější, tím lepší. To proto, že se v takovém stavu dá pohodlně nabírat hůlkami.

Ingredience:
750g jehněčí kýty (pro 5 – 6 osob)
1 konzerva žampiónů sterilovaných v přírodním nálevu
2 stroužky česneku
2 lžíce krupicového cukru
1 lžička zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička Vegety nebo ½ lžičky Glutasolu
3 lžíce oleje


Postup přípravy:
V kastrolu umíchejte z cukru a oleje karamel dohněda (pozor, ať není černý – pak je hořký). Přidejte maso nakrájené na větší kousky. Maso míchejte na silném ohni (pozor, šťáva z masa vystřikuje!) do té doby, než se voda, kterou pustilo, zcela vysmaží. Následně přidejte žampióny, zázvor, sójovou omáčku, a vše zalijte horkou vodou, aby bylo maso zcela zatopeno.

Rychle přiveďte do varu, pak oheň zmírněte a kastrol přikryjte pokličkou. Zvolna duste na litinové plotýnce doměkka. Pokud bude třeba, přilijte během dušení další vodu. Až bude maso měkké, dle chuti šťávu dosolte a dochuťte Vegetou. Úplně na konec přidejte lisovaný česnek, omáčku promíchejte a hned s ní na stůl. Nazapomeňte na něco k pití. Bodlo by pivo. Nebo čaj?

Dobrou chuť.

Dušené jehněčíJehněčí po čínskuDušené jehněčí  

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.