On-line škola „Energie jídla je naším lékem"
Psychologie HUBNUTÍ
Vysoký obsah vitaminu C, K, E, Thiaminu (B1), Riboflavinu (B2), kyseliny listové (B 9), beta-karotenu, vápníku, železa, hořčíku, fosforu, draslíku, zinku... Dokonce je prý tato královna mezi zeleninou zdrojem chemikálie, která dokáže v buňkách DNA blokovat růst rakovinných buněk. To je, co? Tak jdeme na to.
Ingredience:
0,5 kg hovězí svíčkové
2 hrnky (500 ml) brokolice
5 šálků (1 250 ml)
olej na fritování
2 lžičky rozdrceného česneku
půl lžičky strouhaného zázvoru
1 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce vody smíchané s 2 lžičkami kukuřičného škrobu
půl lžičky sezamového oleje
Na marinádu:
půl lžičky jedlé sody
1 lžička cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 bílek
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce rýžového vína
1 lžíce vody
Hovězí svíčkovou dejte asi na dvacet minut do mrazáku - lépe se pak krájí na plátky. Ty vložte do větší mísy a přidejte shora uvedené suroviny. Vše důkladně promíchejte a nechte hodinu marinovat.
Postup přípravy:
Zatímco se maso marinuje, odřežte z brokolice růžičky a připravte si 2 lžičky drceného česneku a 1 lžičku strouhaného kořene zázvoru. Předehřejte velkou pánev wok s olejem, vložte asi třetinu plátků masa a nepřetržitě míchejte. Když maso změní barvu, odložte ho na papírový ubrousek. Tak pokračujte s ostatními plátky masa. Do pánve pak přidejte lžíci oleje, přidejte brokolici, česnek a zázvor a za stálého míchání smažte asi půl minuty, pak přidejte maso. Míchejte nepřetržitě po dobu několika minut a pak vložte do omáčky, připravené ze 2 lžic sójové omáčky, 1 lžíce ústřicové omáčky, půl 2 lžičky sezamového oleje a zalijte 3 lžícemi vody, v níž jste rozmíchali 2 lžičky kukuřičného škrobu. Míchejte nepřetržitě asi minutu a pak podávejte.
Určitě vám bude chutnat.
< Předchozí | Další > |
---|