On-line škola „Energie jídla je naším lékem"
Zahájení:
16. dubna 2021.
Psychologie HUBNUTÍ
Kuře Kung-pao pro svou jedinečnou chuť vede, a to nejen v Číně. A právě kuře na tento způsob si dnes připravíme. Do takového jídla však nemusíte investovat žádné extra peníze, ani zvláštní námahu. Recept je totiž docela jednoduchý a postačí vám k němu následující:
Ingredience:
600 g kuřecího masa, 100 g arašídů, 1 vejce, lžíce cukru, mletý pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce rýžového vína (nebo červeného vína), lžíce solamylu, olej, 4 chilli papričky, sůl dle chuti.
Příprava a postup:
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky. V misce si z vajíčka, škrobu a soli ušleháme kaši, ve které kousky masa obalíme. Na talíři je následně necháme pár minut (i déle) odležet. Mezitím si ze sojové omáčky, rýžového vína, cukru a špetky soli uděláme zálivku, do které přidáme chilli papričky nasekané na malé kousíčky (jádra odstraníme). Maso vložíme do rozpáleného oleje a zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Jakmile je hotové, ihned stáhneme z ohně. Přidáme nasekané arašídy a zalijeme připravenou omáčkou. Aby omáčka náležitě obalila jednotlivé kousky masa, pokrm dobře promícháme. Jako přílohu podáváme rýži.
A co ke kuřeti popíjet? Hodí se rýžové či červené víno, zelený čaj, ale klidně i pivo. Každému podle chuti.
< Předchozí | Další > |
---|