KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 90 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Čínská kuchyně a recepty Čínská čajová vejce, 茶鸡蛋

Čínská čajová vejce, 茶鸡蛋

Recept je velmi jednoduchý a určený pro zkušené i začínající kuchaře. Takto připravená vejce ozdobí obloženou mísu, vyniknou společně se zeleninou nebo sýry, ale oblíbená jsou také jako součást hlavních jídel.


Ingredience:

4 vejce

cca ½ litru vody (dle nádoby)
1 lžíce sypaného černého čaje
4 lžíce sojové omáčky
koření pěti vůní (badyán, skořice, kmín, pepř, zázvor)



Postup přípravy:

Vejce omyjeme a vložíme do studené vody. Přivedeme k varu a povaříme (stačí na hniličko, maximálně však 6 minut, tak, aby ztuhl bílek) a rychle zchladíme studenou vodou. Skořápku jemně poťukáme nebo lehce poválíme po pracovní ploše tak, aby měla praskliny, ale neoloupeme!

Do vařící vody nasypeme černý čaj, koření a přidáme sojovou omáčku. Do tohoto tmavého vývaru znovu vložíme vejce, tak aby byla celá ponořená. Vejce ve vývaru vaříme na mírném ohni půl hodiny (doléváme vodu, aby byla vejce stále ponořená) a necháme je ponořená ve vývaru i vystydnout. Vejce můžete nechat ve vývaru i několik hodin, chuť bude výraznější, sytější a bude se hodit i ke kořeněným pokrmům. Po oloupání bude bílek tmavě mramorovaný. Vejce oloupeme až těsně před konzumací, rozkrájíme na osminky a podáváme.

Dobrou chuť!

Čínská čajová vejce jsou vynikající a vypadají jako skutečný mramorČínská čajová vejce oloupanáMramorovaná čajová vejce 

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.