Kalendář akcí

 13 - 13 

dubna 2019

kurz Výživa podle Tradiční čínské medicíny

Kurz o přirozeném přístupu ke stravě, prevenci nemoci a hubnutí z hlediska čínské medicíny. Délka jeden vikend. Praha.

číst dál ...

 

13 dubna 2019

Seminář Hubnutí je radost

Seminář o zdravém stravování a hubnutí z hlediska čínské medicíny. Délka 2 hodiny. Praha.

číst dál ...

 

KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 83 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
China Cestování: chystáte se do Číny? Vízum do Číny – jak na to?

Vízum do Číny – jak na to?

Co budete potřebovat pro získání víza?

Podoba vízaTURISTICKÉ VÍZUM (typ L)

- je vydáváno za účelem turistiky nebo návštěvy příbuzných.

  • Platný cestovní pas (platnost min. 6 měsíců po plánovaném návratu se dvěma volnými stránkami pro vízum) a fotokopii jeho datové schránky
  • Vyplněnou žádost o udělení víza (ke stažení níže)
  • Fotokopii letenky tam i zpět (zakoupené nebo rezervované)
  • 1 fotografii pasového formátu

BUSINESS (obchodní) VÍZUM (typ F)

- vydáváno za účelem obchodu, výzkumu, vyučování, vzdělání, vědy...

  • Platný cestovní pas (platnost min. 6 měsíců po plánovaném návratu se dvěma volnými stránkami pro vízum) a fotokopii jeho datové schránky
  • Vyplněnou žádost o udělení víza
  • 1 fotografii pasového formátu
  • Zvací dopis partnerské organizace v Číně pro jedno či dvuvstupné krátkodobé vízum, pro vícevstupné či dlouhodobější obchodní vízum je třeba předložit oficiální oznámení pro vydání víza čínským pravomocným orgánem
  • Fotokopii letenky tam i zpět (zakoupené nebo rezervované)

Návštěva příbuzných

V případě, že jedete do Číny navštívit příbuzné, potřebujete doklad o příbuzenském poměru a kopii letenky nebo potvrzení o jejím zaplacení.



Vyplnit zádost o vízum

 

Poplatky za vízum

Po podání žádosti dostanete bankovní údaje – peníze pak složíte vkladem na účet u banky ČSOB. Potvrzení o vkladu budete potřebovat k vyzvednutí víza. Jednovstupní vízum stojí 50 EUR, dvouvstupní 75 EUR. Vízum bez omezeného počtu vstupů vyjde na 100 EUR a platí po šest měsíců. Za roční vízum stejného typu zaplatíte 150 EUR. V případě skupinového víza se platí 40 EUR za osobu.

Jak dlouho trvá získání víza do Číny?

Vyhotovení víza je poměrně rychlá záležitost. Běžný termín je 5-7 dní od podání žádosti, nicméně pokud vízum potřebujete urgentně, za příplatek ve výši 20 EUR je možné je mít za 2-3 dny, popřípadě expresní vystavení dokladu stojí 30 EUR navíc (od 30. 3. 2011 je tato možnost do odvolání pozastavena).

V případě nutnosti prodloužení víza po příjezdu do Číny (pouze turistického), je možnost na dobu nezbytně nutnou jej prodloužit na příslušném úřadě. Je třeba doložit odůvodňující doklad. Například v Pekingu se na občany České republiky vztahuje poplatek okolo 200 CNY (1 CNY = přibližně 3,- Kč). Pozor, překročení platnosti víza je sankciováno pokutou!

Čínské velvyslanectví v Praze – vízové oddělení
Adresa: Pelléova 18, 160 00 Praha 6 – Bubeneč, Czech Republic
Telefon: +420 233028898, +420 233028888
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Úřední hodiny:
Po-Pá 09:00 - 11:30 (od 16. 3. do 31. 10.)
Po-Pá 9:30 – 11:30 (od 1. 11. do 15. 3.)
Čas pro vyzvednutí víz, pasů, legalizací a superlegalizací: Po – Pá : 10:00 – 11:00

Mapa čínského velvyslanectví v České republice


Žádost o prodloužení se podává na následujících úřadech:

Division of Entry and Exit Administration of the Beijing Public Security Bureau (www.bjgaj.gov.cn)
Adresa : No. 2, Andingmen Dong Da Jie, Dongcheng District
Tel: (+86-10) 84015294
Úřední hodiny : pondělí až sobota: 8:30 – 16:30

Division of Exit and Entry Administration of Shanghai Public Security Bureau
Adresa: Minsheng Rd. 1500, Pudong District
Telefon: 0086-21-28951900
Úřední hodiny: Po-So 9:00-17:00

Division of Entry and Exit Administration of the Beijing Public Security Bureau    Division of Exit and Entry Administration of Shanghai Public Security Bureau

Rady a doporučení - víza do Číny

  • V žádosti o vízum je nutné uvést předpokládanou trasu vaší cesty. Pište zde raději neutrální území (Beijing, Xian, Datong, Guilin…), ne však politicky citlivé oblasti, jako jsou například Tibet nebo Sinťiang. Vízum byste pak s velkou pravděpodobností nedostali, anebo by ambasáda vyžadovala zorganizování výletu s některou oficiální čínskou cestovní kanceláří.
  • Musíte prokázat (výpisem z bankovního účtu), že na jeden den cesty máte k dispozici minimálně 30 USD.
  • Vízum začíná ubíhat ode dne vstupu do země, dejte pozor na jeho platnost – jinak vás čeká v lepším případě pokuta, v horším vyhoštění ze země.
  • Česká ambasáda je v Číně na adrese Jianguomen wai, Ritan lu, 100 600 Beijing, tel. 008610/65 32 69 02-5. Generální konzulát České republiky sídlí v Šanghaji na adrese room 808 - 810 New Town Center, Shanghai 200336, 83 Loushan Guan Lu, tel. 008621/623 699 25, 623 699 26. Česká republika má generální konsulát i v Hongkongu na adrese 1204-5 Great Eagle Centre, 23 Harbour Road, Wanchai, tel. 00852/28022212, fax 28022911.
  • Vízum nepotřebujete k návštěvě Hong-Kongu za účelem turistiky.
  • Některá území jsou prohlášená za zakázaná z důvodu politické situace. Jenže, informace o rozsahu povolených či zakázaných území jsou často rozporuplné. V Číně nejsou ani žádné cedule o tom, že „tady“ nesmíte… Mnoho turistů zkrátka jede, dokud není zastaveno, a pak nezbývá, než se tvářit, že o ničem nevíte. Pokuta za překročení zakázaného území činí maximálně 130 USD.
  • Pokud toužíte poznat Tibet, potřebujete speciální povolení. Seženete ho u autorizované cestovní kanceláře Shen Hu Travel Agency v Pekingu, anebo jakékoli čínské cestovní kanceláře, která má registraci u CNTA (China National Tourism Administration).

Další kategorie víz do Číny:

D - trvalý pobyt
Z - pracovní vízum
X - studium a stáže v ČLR
G - tranzit
C - průvodčí mezinárodních vlaků, posádka letadel a lodí
J-1 - stálý zahraniční zpravodaj akreditovaný v ČLR
J-2 - krátkodobý zahraniční zpravodaj (novinář)
W - diplomatické vízum

Nezapomeňte na své zdraví

Pojištění léčebných výloh je pro vás prakticky nezbytné – pokud tedy nechcete riskovat fakt, že se vám přihodí úraz a budete muset zaplatit horentní sumy za ošetření, v horším případě pobyt v nemocnici. Máte možnost se pojistit tradičně přes pojišťovnu, dnes však existuje možnost zřídit si tento druh pojištění v rámci platební karty, které vás zároveň vyjde nejlevněji (cca 300,- Kč) a platí na rok.

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.