lupenka-psoriazaLupenka je velmi komplikované onemocnění, které postihuje nejen tělo člověka, ale ovlivňuje též i jeho duševní stav. Bolestivě napadá kůži a klouby, hyzdí vzhled a omezuje potěšení a radost ze života. Léčení lupenky bývá často velmi obtížné i z toho důvodu, že se jedná o chronické onemocnění, jehož příčina je neznámá.

Etiologie a patogeneze lupenky

Komplikovaný charakter této nemoci je způsoben autoimunní poruchou, tj. organismus, zvyklý stále bojovat proti infekcím, ztrácí rozlišovací schopnost a pokládaje vlastní buňky za nepřátelské, začíná proti nim bojovat. Tradiční medicína léčí lupenku potlačením nesprávné imunitní reakce pomoci hormonální terapie, což má za následek mnoho vedlejších negativních účinků, vyvolávajících další zdravotní problémy. Právě proto je velmi důležité podpořit organismus a minimalizovat škody způsobené léky.

Příčiny vzniku lupenky z pohledu čínské medicíny.

V průběhu věků vypracovala čínská medicína celou soustavu programů léčby lupenky včetně následně vyvolaných vedlejších účinků. Z hlediska čínské medicíny se lupenka nepovažuje za výsledek onemocnění nějakého orgánu, ale spíše jako „nezdraví“ celého organizmu. Léčení lupenky začíná vnitřní očistou organizmu a vypátráním příčin stresu nemocného. Protože právě stres způsobuje zhoršení nemoci. Akupunktura, vyčistění bylinkami a masáž vám pomohou bojovat s tímto těžkým onemocněním, vrátit duševní klid, zbavit se bolesti a znovu nabýt duševní harmonii. Léčení lupenky v čínské medicíně je založeno na užívání prostředků z přírodních ekologicky čistých komponentů.

Zejména je čínská medicína efektivní při léčení kloubové formy lupenky (artrotická psoriáza) a psoriázní erytrodermie.

Artrotická psoriáza (lupenka) vyvolává deformaci kloubů, omezení jejich pohyblivosti a bolesti v celém těle. Artrotická psoriáza se projevuje zčervenáním prakticky celého povrchu pokožky, svěděním, nechutenstvím a zvýšenou (subfebrilní) teplotou těla. Mnohdy dochází i k neurologickým poruchám a poruchám spánku. Léčení teto formy lupenky vyžaduje velmi pečlivou diagnostiku a je značně náročné na čas.

Jedním ze základních problému takového onemocnění jako lupenka je nejen to, že vyžaduje naprosto individuální přístup, ale taky i to, že ne každý léčebný přípravek je vhodný k léčení jednotlivých forem lupenky. Navíc lupenka se často vyskytuje v doprovodu jiných chorob jako například cukrovka a seborea. V Centru tradiční čínské medicíny Li West Evropa mají velké zkušenosti s diagnostikou a léčením všech forem lupenky. Záleží jim na tom, aby uzdravení  pacientů probíhalo rychle a spolehlivě.

lupenka / psoriáza

Jste zváni na návštěvu, kde se můžete seznámit s programem léčení psoriázy (lupenky) a konzultovat libovolné otázky. Pracovníci Centra vám rádi pomohou v boji s tímto těžkým onemocněním.

Individuální poradenství zdarma můžete dostat i v pohodli domova, když vyplníte následující formulář:

cinsky-lekar-symbol-mikro on-line poradna s lékařem TČM