Kalendář akcí

13 října 2018

Masérský kurz GuaSha "Záda a šíje, Level 1"

Kurz GuaSha (kvaša) pomůže každému, kdo působí v oboru masáže, kosmetika,  rehabilitace, péče o zdraví, atd.. Délka 1 den. Praha.

číst dál ...

 

13 října 2018

Seminář Hubnutí je radost

Seminář o zdravém stravování a hubnutí z hlediska čínské medicíny. Délka 2 hodiny. Praha.

číst dál ...

 

KOŠÍK

Košík je prázdný

Poradna TČM
Připojeno on-line
Právě připojeni - hostů: 28 
Reklama
Zajímavé odkazy:
Lymfatická masáž v Praze
Čínské masáže - Praha 2
Centrum léčby psoriázy
Léčba psoriázy a vitiligo
Škola Hubnutí bez hladu.
Praha - kurzy a semináře
SEO odkazy

Permanentní make-up v Praze 

Internetový marketing & SEO služby

Čínská medicína – rozšiřte hranice možného

China Škatule zajímavostí Domácí Hoisin omáčka, 海鲜酱

Domácí Hoisin omáčka, 海鲜酱

Kromě toho, že je omáčka Hoisin tradiční pochutinou, dokáže krásně zbarvit kůrčičku připraveného masa. Pro Číňany je Hoisin něco jako barbecue omáčka pro Američany. Vyzkoušejte, uvidíte. Budete nadšeni!

Ingredience:
2 lžičky kukuřičného oleje
2 česneky
4 červené papričky
1/2 hrnku neslazené pasty z červených fazolí
1 lžičku soli
1/2 hrnku cukru
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce vody
3 lžíce destilovaného octa




Postup přípravy:
V malém kastrolku rozehřejeme olej, přidáme papričky a česnek. Smažíme asi po 2 minuty na středním ohni, až vše začne vonět a česnek je trochu nahnědlý (pozor, nespálit). Vyjmeme papričky. Přidáme pastu, dobře promícháme, přidáme další ingredience, promícháme a na mírném ohni dusíme po 20 – 30 minut, až omáčka trochu zhoustne. Rozmixujeme, nebo utřeme ručně na hladkou omáčku. Nalejeme do skleničky s těsným uzávěrem a skladujeme v chladničce na použití k přípravě čínských pokrmů. Recept je na 3/4 hrnku.

Tip: takto uchovanou omáčku ve sklenici můžete skladovat stejně jako zavařeninu – vydrží až půl roku, ale jedině v lednici, jinak se velmi rychle kazí.

Omáčka Hoisin je tmavě žlutá, až tmavě hnědáHoisin ve skleniciOmáčka Hoisin se výborně hodí k drůbeži 

Nemáte dostatečné oprávnění, abyste mohl(a) přidat komentář.