V této kategorii nejsou žádné články. Jsou-li na stránce zobrazeny podkategorie, mohou obsahovat články.

Čínská medicína: všeobecně 6

Vyspělé západní zdravotnictví stále v mnoha ohledech nepředčilo některé postupy tradiční čínské medicíny. Zdá se, že jsou to prostě souběžné cesty, které ani nemusí mezi sebou soupeřit. Tradiční čínská medicína je i dnes fascinující, plná moudrých a ověřených poznatků. A věřte, nebo ne, uzdravuje nejen banální zdravotní potíže, ale i ty nejtěžší nemoci… Jak je to vůbec možné?

Tradiční čínská medicína ( TČM ) 15

Tajemství čínské medicíny je prosté: všechny metody jsou založeny na hluboké víře v to, že uvnitř každého člověka jsou mocné síly samoregulace, které nás chrání a jsou schopny náš organismus udržovat zdravý. Vše co musí udělat zkušený léčitel tradiční čínské medicíny je pomoct nám probudit tyto síly. Ale jak to dokázat – vědí pouze vyvolené.

.

Moderní medicína 4

Čína a moderní medicína. Zdá se vám toto slovní spojení trochu zvláštní? Ale vůbec ne. Tradiční postupy osvědčené tisíciletími jdou totiž ruku v ruce s moderními technologiemi dneška. Dle mnoha lékařů je tato cesta nejnadějnější ze všech! Je to skutečně tak? Je možné, že nastává nová éra boje s civilizačními chorobami?
. 

Bylinky, přírodní léky 34

Potravinové doplňky jsou pro naše tělo velmi důležité. Jenže, jak můžeme důvěřovat těm „chemickým“? Kdo vyzkoušel tradiční čínskou medicínu a sílu cizokrajných, léčivých bylinek, které jsou čistými produkty přírody, nedá na ně dopustit. Tyto přírodní léky dokážou zázraky. Nikdy není pozdě udělat první krok pro lepší zdraví. Zde se dozvíte vše, co vás zajímá.

Energie pohybu a mysli 7

Pokud se jednou začnete zabývat čínskou filozofií, jednou provždy jí propadnete… Nad moudrostí starých Číňanů nezbývá, než smeknout. Životní styl, sport, bydlení, mezilidské vztahy a další důležité součásti života, které my, Evropané, mnohdy oddělujeme tučnou čarou, jdou v rámci čínské filozofie ruku v ruce… Jaké jsou tedy návody k dosažení životní harmonie?
. 

Čaje 47

Čínský čaj, jeden z nejstarších přírodních léků v historii lidstva, magický životabudič a štědrý dar přírody. Číňané jsou v tomto ohledu mistry, následujme proto jejich vědomosti. Ponořte se do následujících textů, které vám poskytnou návod, jak si udržet pevné zdraví, či vyléčit tělesné neduhy.
.